tirsdag den 26. juli 2016

Demokraternes konvent 1

Ovenpå kroningen af Donald Trump som republikanernes konge i sidste uge var og er Hillary Clinton nødt til at komme ud af demokraternes konvent som en stærk og samlende figur. Det er alle vist enige om. For at det skal ske, skal den ene efter den anden gå på talerstolen og give sin ufortyndede støtte til hende som person og hende som politiker. Det er den faste ramme om hvordan sådan noget foregår

Men det her år er bare noget specielt. Hvor republikanerne har valgt Trump med alt hvad der følger med, så har demokraternes proces jo også været enormt dramatisk. Og i nat skulle Bernie Sanders som virkelig bød Hillary på hård modstand, så give hende hans støtte. Hans endorsment som hedder på nudansk. Men igen blev det en lidt mere vag omgang. Det hedder ikke "Hillary vil blive en stor præsident", eller det er i hvert fald ikke det som er den underliggende linje. Det er "Nu må vi fandeme for alt i verden undgå at få tossehovedet Trump".

Det er ikke en stor kærlighedserklæring

Samtidig har dramaet omkring det læk af filer, der viser at ledende skikkelser i det demokratiske parti aktivt modarbejdede Bernie Sanders, endnu engang givet demokraterne kæmpe hovedbrud. For kan man virkelig efterhånden sige, at man er den lille mands parti, det parti som kæmper for dem som har mindst og har færrest chancer i samfundet, når partiet mere og mere trækker sig sammen om sig selv og trækker sig sammen om de personer, som har ledet partiet i snart tre årtier? Svaret er vel et lunkent måske. Og det er et lunkent måske, som der overhovedet ikke er plads til i en så vanvittigt afgørende tid for USA og for det demokratiske parti.

Det her konvent kan blive et vendepunkt for dem. Enten i den gode eller i den dårlige retning. Ender man med at tabe til Trump er det enden på Clinton dynastiet. Vinder man over Trump så fortsætter det i en rum tid endnu

Meget sigende var det USAs førstedame Michelle Obama som holdt et brag af en tale ved førstedagen af konventet. Måske er det hende som er fremtiden for demokraterne og ikke Hillary?

Tiden vil vise, og mere vil følge

Ingen kommentarer:

Send en kommentar