tirsdag den 22. november 2016

Det andet FCKEt hvert hold ville være i problemer hvis deres angribere var ude med skader. I FC.Københavns tilfælde falder skaderne ikke blot for de to angribere, men for to af de bærende spillere på holdet og to af de bedste spillere i kalenderåret 2016. Santander har holdt et godt stabilt niveau fra foråret og ind i efteråret. Navnligt i de europæiske kampe og Andreas Cornelius har været som forvandlet i den her halvsæson. Det har været det bedste niveau han har leveret siden han kom tilbage fra Cardiff. Men de er ude og gode råd er dyre.

Kampen mod Porto er, med en fortærsket kliche, en skæbnekamp. FC København skal vinde for at holde liv i drømmen om knockout fasen i Champions League. Men hvad gør man når de store drenge er ude. Det som ligner game over for FCK kan blive holdet og klubbens chance. Det kan være begyndelsen på det andet FCK. For bagved Corner og Santander er mere hurtige, adrætte og tekniske spillere. Spillere som Toutouh, Falk, Verbic og Kusk. Det er en helt anden model for hvordan kampene skal spilles. Langt mindre fysisk, langt mere teknisk og positionsfodbold. Det er et nødvendigt opgør med den meget firkantede, men velfungerende ramme som Ståle Solbakken skaber omkring sin start 11er. FCK spiller godt, vinde kampe men spiller, hvis man skal sige det meget skabelonsfodbold. Høje backer, hårdt tryk, meget fysik. Man kender det. Ingen i Superligaen kan dog stille noget op mod det, men internationalt kan holdene forberede sig på det. Lukker man af for Ankersen og Augustinsson har man effektivt kvalt FCKs opspil. Det kan der rykkes ved mod Porto. Her kan Ståle gamble og han kan gamble stort. Ved at bringe Verbic, Toutouh og Falk vil han effektivt rykke spillet ned i græshøjde i længere tid end normalt, spille langt mere på den individuelle bedrift end på det kollektive setup og han vil uden tvivl forvirre fjenden.

De skal fodre boldene til en mere bevægelig angriber i Pavlovic der heller ikke bringer så meget fysisk og han vil kunne få brug for hjælp i det fysiske slagsmål med midterforsvaret.

En løsning på de fysiske spørgsmål vil kunne være at rykke Delaney længere frem i den såkaldte "Grønkjær position" bagved Pavlovic. Han har mere fysisk styrke end Toutouh og er mere disciplineret end Verbic.

Men uanset hvad så skal Ståle gøre noget han hader. Han skal foretage sig uprøvede dispostioner i en nøglekamp. Ikke-testede løsninger som naturligt vil skabe uro indenfor egne rækker

Porto er ikke forberedt på det, alene af den grund at FCK aldrig spiller på den måde. I aften er de nødt til det. Det kan vise sig at være en "blessing in disguise" at Santander og Cornelius er ude

God kamp

Ingen kommentarer:

Send en kommentar