tirsdag den 31. maj 2016

Fødes der for få børn? Er der kæmpe problemer?Nogen siger, at der fødes for få børn i Danmark. De har åbenbart ikke været i København. De har helt givet ikke slentret en tur ned af Vesterbrogade og set mænd med langt skæg komme anstigende med kæreste og klapvogn i en så stor gruppe af par, at det minder om en hær.

Det vrimler virkelig med småbørns familier over alt. Det er fantastisk for dem alle sammen, og det er super godt for København og for Danmark.

Men man kan vel så ikke rigtig sige, at der ikke fødes nok børn?. Det er selvfølgelig heller ikke i hovedstaden, at det siges at der fødes for få børn, men i små kommuner i provinsen, hvor borgmestre, kommunaldirektør, skolelærere og småbørnspædagoger går sammen i en hellig alliance om at få borgerne til at komme i gang med at øge borgerandelen i kommunen. Man kunne måske så hive forskellige statistikker frem, og gøre opmærksom på hvordan fødselstallet påvirker vores BNP, BNI, CO2 udslip og måske vores chancer for at vinde EM i fodbold i 2040.  Men ingen aner rigtig noget om det.

Hidtil har man sagt, at Danmark har katastrofal lav vækst. Indtil det viste sig at væksten var på vej op, flere mennesker kom i arbejde og at det hele ikke var mørkt og trist alligevel.

Der er en lang række samfundsproblemer, som bliver udskreget til katastrofer, helt umulige at løse, og garneret med et udtalt behov for straks at "stacke" mad, drikke og mængder af gær til når det store nedbrud kommer.

Bevares, der er problemer. Men er de umulige at løse. Nej.

Så fød det antal børn i har lyst til. Og ellers bare lev livet som normalt, uden at se jer over skulderen. Der står alligevel bare en eller anden og dømmer jer, og bag ved ham eller hende står der en og dømmer vedkommende der dømmer jer, og sådan fortsætter det egentlig bare bagud, som et langt spejl eller som en cirkel, der ender et udefinerbart sted. F.eks hvor den begyndte. Og så kan det jo alligevel være det samme

Så det skal sku nok gå.

Margrethe II slutter det af for nu:

"Guds hjælp, Folkets kærlighed, Danmarks styrke"

Ingen kommentarer:

Send en kommentar