mandag den 3. juni 2019

Paludan og Blå Blok



Fænomenet Rasmus Paludan har ikke blot meldt sin ankomst til forsiderne i dansk presse. Han har næsten egenhændigt sat den såkaldte blå blok skakmat i forhold til vælgerne frem mod valget Grundlovsdag. Ingen kan gå højre om Rasmus med six-pence. Ingen kan sige eller gøre noget som er mere i øjnefaldende end ham, og for den store gruppe af moderate vælgere har han virket som en skræmme-krage.

For er det et Danmark der bare minder om Paludans retorik og stil vi ønsker? Svaret er ved at udvikle sig til at blive et jordskælvsagtigt.. Nej.

Skal man tro målingerne, fører de venstreorienterede partier så stort, at man borgerligt sindede sandsynligvis overvejer at stemme på de radikale for at give et bare lidt blåt stænk til det store røde flertal.

Det er en københavnerisering af hele landet. Det er sandsynligvis kvinderne i Danmark, som i stor stil forlader blå blok og navnlig Dansk Folkeparti i forhold til valget for fire år siden. Endnu engang må en statsminister lide den skæbne ikke at blive genvalgt. Et genvalg for en siddende statsminister er altså så ikke sket siden 2007.

Men det er alt blot sammen meningsmålinger

Ingen kommentarer:

Send en kommentar