søndag den 16. juni 2019

70% i 2030 og hvad så derfra



Når partierne forhandler, ikke blot regeringsgrundlag for den kommende regering, men modus operandi for den kommende valgperiode, er klimaet det der binder det hele sammen. Det er fællesmængden for partier der har vidt forskellige meninger på de fleste andre områder. Med undtagelse af 1-2 områder som i essensen gør rød blok til en blok og ikke frit svævende enheder på vej ud over en skrænt.

Men hvad gør man politisk når man lykkes? Lige nu er Enhedslisten, Alternativet og SF meget tæt på at få de 70% CO2 reduktioner i 2030. Som et klart defineret delmål frem til den fossilfri fremtid senere i dette århundrede i Danmark. Men når den tages af bordet, når minimumsnormeringer, som er ligeså meget et nulsumsspil som de 70%, bliver tilbage som et spøgelse. Da vågner rød blok op til den virkelighed som har martret blå blok i de seneste 4 år. Men det ved man selvfølgelig, og regeringsforhandlingerne har lige nu mere at gøre med de åben hjertekirurgi end politik.

Man skal være MEGET forsigtig at man ikke kommer til at klippe det forkerte sted, ramme den forkerte aorta mv. Det vil dræbe patienten, som i dette tilfælde er det fælles projekt som skal kunne holde i minimum 4 år, og som gerne skulle kunne se frem mod 8 år

Ingen kommentarer:

Send en kommentar