fredag den 5. august 2016

At slanke DRs budgetter

Dansk Folkeparti har foreslået at slanke DRs budgetter med 25%. Det er en præcist målt ud på særligt de tilbud som henvender sig til segmentet "unge under 30 år". Det som ikke skal fjernes, skal lægges sammen med noget andet, og frem mod forhandlingerne om medieforliget vil der sikkert være et hav af udtalte holdninger om det ene og det andet

Da jeg selv var i DR var jeg dagligt splittet mellem om det hele kørte som smurt i olie, eller om alt bare sejlede totalt og man burde privatiserer det hele og få det overstået. Det handlede dog mest om jeg selv havde haft en god arbejdsdag eller ej. Men DR fylder virkelig noget for os alle sammen. Alle har et forhold til DR, alle har en holdning til programmer vist i dag og dengang, og som tiden går vil synet på kulturprogrammer, serier og aktualitet mildnes. Hvad var stærkt kritisabelt i 80erne, griner man overbærende af i dag.

DF kan jo ikke lide P3. Det er en kendt sag. De spiller underlig musik, og værterne taler et sprog som man ikke forstår. Det samme gælder DRs tv pendant DR3. Det er noget bras og skal fjernes, men jeg tror ikke jeg fornærmer nogen ved at sige, at den kulturkristne og nationalpatriotiske del af den ældre befolkning, ikke just er målgruppen for P3 og for DR 3. Det ville samtidig også være for blåøjet at sige at disse to kanaler henvender sig til spelt segmentet eller til "Københavnerriet". I hele Danmark hører folk stadig P3. 

Der er bare tale om et andet sprog, en anden diskurs, en anden måde at se verden på end det meget højtidelige, fornemme, støvede og kedelige sprog som enhver ungdom til alle tider mener udgår fra de voksne.

Nu vil de voksne på Borgen ikke mere. De har jo fået nok, og det har de voksne altid når der er noget de ikke forstå, ikke bryder sig om, eller er bange for. Til det kan man bare pege på Bob Dylans tekster fra slutningen af 60erne som dokumentation. Enhver ungdomsgenerations udtryk vil være forskellig fra den forrige, det er en af ideerne ved at være ung. Hvis du ser nogen gør noget, så gør du det modsatte. Ikke kun for at være modsat, men for at præge den fremtid, du en dag skal være voksen i.

Da jeg var ung var P3 noget andet, end det det er i dag. So be it. Tingene udvikler sig. Man udvikler sig selv henad vejen. Man falder ind i en glæde ved at høre et godt debat program på P1 eller høre musik på P4. Man begynder at finde grå hår, man hidser sig op når naboerne spiller Nik og Jay klokken 03.26, selvom man bor i et etagebyggeri i København.

Sådan er livet.

Nu er der nye mennesker der ønsker at tage et ejerskab over P3 og DR3. De ved så ikke, at de bare har det til låns til den næste generation. Men de føler et ejerskab, og i deres kravlegård af ideer og udtryk skal de udvikle og afvikle stort set som de har lyst til.

Så selvom man får den hensygnende, dødvægt af et X faktor program med i købet, må parolen herfra være, at tingene er gode nok som de er.

For nu

Ingen kommentarer:

Send en kommentar