tirsdag den 7. juni 2016

Emre Mor til Dortmund


I dag er FC Nordsjællands Emre Mor blevet Superligaens dyreste spiller nogensinde. Formentlig. Det tyske fodboldmagasin Kicker har i hvert fald sat købsprisen, som Dortmund har betalt for ham, på omkring 90 millioner kroner. Lige ned i foret hos FC Nordsjælland.

De drikker champagne i Farum. Det gør de ikke i DBU.

Emre M har valgt at spille landsholdsfodbold for det tyrkiske landshold. Det har helt sikkert været en medvirkende faktor til at prisen er gået op, da Emre M er udtaget til EM for Tyrkiet. Han har allerede fået debut for det tyrkiske landshold og det har sikkert, med et slag på tasken, øget hans markedsværdi med 30-35 millioner

FCN kunne have spillet højt spil og kalkuleret med at Emre Mor spiller en rigtig god EM slutrunde, hvad øjensynligt havde øget hans markedsværdi yderligere. Det gjorde man ikke, og godt det samme. 90 millioner er også en slags penge. Selv i fodbold.

Omvendt har Dortmund så sikkert tænkt, at det var bedre at slå til inden EM. Sådan er der jo altid to sider af en handel og så alligevel ikke. For ingen kan vel være utilfredse her

Dortmund er kendt for at finde totalt ubeskrevet spillere og gøre dem til stjerner. Shinji Kagawa hentede man i den næstbedste række i Japan, og hvilken fodboldkyndig person havde, med hånden på hjertet, nogensinde hørt om Robert Lewandowski?

Så det er en kæmpe chance for Emre Mor på bare 18 år.

Og måske det i fremtiden vil ansporer flere danske klubber til at satse på spillere fra såkaldt etniske miljøer? Hidtil har det ikke været så spækket med spillere fra ikke-vestlige indvandrermiljøer i dansk fodbold. Der er ikke kommet en dansk Zlatan.

Lyngby Boldklub havde Emre M en overgang, men der var han vidst for "vild og uregerlig" og han passede bare ikke lige ind. Så kom han til Farum og nu skal han så til Dortmund.

Tillykke til ham og tillykke til FCN, og tillykke til en masse unge drenge og piger med anden etnisk baggrund med sports talenter. Fornemmelsen er, at klubberne og de etablerede sportsinstitutioner i højere grad end tidligere, kigger deres vej fremover

Ingen kommentarer:

Send en kommentar