mandag den 3. oktober 2016

Registreringsafgift som rampe for Liberal Alliance

I finansloven for det gældende år fik Liberal Alliance en kæmpe sejr. En historisk sejr for partiet. Man fik sænket registreringsafgiften sænket fra 150% til 120%. Det blev fejret med champagne for snurrende kameraer og DF folkene var godt sure. De skulle ud og forklare velfærdsnedskæringer mens LAs repræsentanter og medarbejdere drak en god drue.

Det var gået frem og tilbage i forhandlingslokalet. LA havde fremført at det ville føre til et bedre regnestykke end det som regeringen kunne præsentere. Regeringen regnede sig frem til at det ville koste penge for staten at foretage det indgreb. LA holdt på det modsatte, om end ikke hårdnakket. For dem var det ikke så vigtigt om det kostede penge eller ej. Bare det gav billigere biler for danskerne.

Siden er det gået sådan at for det gældende finansår så giver det en netto indtægt i statskassen. På mere end 1 milliard kroner og derfor mere end 1,5 milliard bedre for statskassen end beregnet i finansministeriet.

Men det helt afgørende i den her historie handler om noget helt andet: Det handler om slaget om topskatten: 

Liberal Alliance har hidtil fået skudt i skoene at deres økonomiske modeller ikke holder, at det er fantasteri som baserer sig på det, som nogen ville kalde "Voodoo economics". Med sænkningen af registrerings afgiften har LA fået et argument i kassen forud for det helt store slag. Det slag som skal definerer om de har en succesfuld valgperiode eller ej. Slaget om topskatten. Har tidligere på bloggen giver mit besyv med omkring Anders Samuelsens forhandlingstaktik. Men der er ikke særlig stor forskel på Samuelsens forhandlingstaktik i forhold til topskatten og registreringsafgiften. At pengene kommer ind i statskassen som følge af øget økonomisk aktivitet. At det vil være en overskudsforretning for Danmark og den danske stat at sænke den øverste skattesats

Det er svært at spå om fremtiden, men Samuelsen har givet sig selv en gave i form af de første resultater af sænkningen af registreringsafgiften.  Det er blevet en rampe for Liberal Alliances store drøm om en omkalfatring af det danske skattesystem og et grundlæggende opgør med de progressive skattesystem

I min næste blog vil jeg skrive lidt om hvorfor Samuelsen logik ikke nødvendigvis betyder noget som helst 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar